Куріння тютюну — найпоширеніша звичка, яка руйнує здоров'я людини. У наш час боротьба з курінням є не тільки медичною, а й соціальною проблемою. Не зважаючи на існуючі заходи проти вживання тютюну, значних успіхів у його подоланні поки що не досягнуто. Ця шкідлива звичка міцно утримується в побуті людей і продовжує розповсюджуватись. Викликає занепокоєння переміщення куріння у більш ранні вікові групи населення та поширення його серед осіб жіночої статі. Кожного року у травні у всьому світі та в Україні зокрема говорять про цю проблему.

З метою профілактики тютюнопаління 25 травня в центральній бібліотеці для учнів 7 - А класу Демидівського ліцею, проведено урок здоров’я «Життя це мить, зумій його прожити». Під час заходу бібліотекарі ознайомили дітей з цікавими фактами історії тютюнопаління та причинами цієї залежності, привели приклади медичних досліджень проблем зі здоров’ям курців. Розповіли також про шкідливість тютюнопаління та заборони куріння в різних країнах світу. Діти взяли участь у тренінгу та анкетуванні з даної тематики. По завершенні заходу, присутні переглянули соціальний ролик «Як кинути курити».

Підводячи підсумки можна зробити висновок, що бажання бути здоровим необхідно прищеплювати з дитячого віку, і боротьба із згубними звичками повинна проводитися масово і підтримуватися суспільством.