Фото без опису

Проведено І (відбірковий) етап обласного огляду-конкурсу читців-декламаторів «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській» серед талановитої та активної учнівської молоді  закладів загальної середньої освіти Демидівської селищної ради. Цей конкурс  проводиться  з метою глибшого ознайомлення та вивчення учнівською молоддю поетичної творчості Тараса Григоровича Шевченка, долучення підростаючого покоління до збереження культурної спадщини українського народу, виховання почуття патріотизму та національної гідності; виявлення та підтримки талановитої молоді; популяризації художнього слова. Огляд - конкурс проведено у дистанційному форматі.

 У заході взяли участь юні шанувальники Шевченкового слова із 5 закладів    освіти громади. Варто відзначити високий художній рівень виконання та актуальність обраного твору учасниками конкурсу.

Члени журі акцентували увагу на майстерності виконання, оригінальності, артистичності, культурі виконавської і сценічної майстерності (голос, дикція, жести), а також на відповідності репертуару віку читця. За рішенням журі визначено переможців у двох вікових категоріях.

Перша вікова категорія (9-13 років):

І місце- Іванюк Поліна (Рогізненськка філія І ступеня ОЗ Демидівського ліцею),

ІІ місце – Гопанюк Світлана (Рудківська гімназія),

ІІІ місце – Буслаєва Кіра (Вербенський ліцей)

                   Польова  Вікторія (Вербенський ліцей)

Друга вікова категорія (14-18 років):

І місце-Топоровська Дарина (ОЗ Демидівський ліцей),

ІІ місце – Петровець Олександр (Вербенський ліцей),

                 Дяченко Дарина (Рудківська гімназія),

ІІІ місце –Соловей Ганна (ОЗ Хрінницький ліцей),

                  Смалько Анна (Рудківська гімназія).

 

Представлятиме Демидівську громаду в обласному етапі конкурсу учениця

ОЗ Демидівського ліцею   Дарина Топоровська.