Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Цю скорботну дату ми згадуємо сьогодні в реаліях нової боротьби за виживання української нації. У нинішній війні росія переслідує ту саму мету – це знищення української ідентичності та української нації. Вшановуючи пам'ять мільйонів українців, замучених Голодомором, ми підтверджуємо, що злочини не забуті, а наша пам’ять нетлінна.

Сьогодні заступник селищного голови Анатолій Бондар поклав квіти до пам'ятного знака “Жертвам політичних репресій та голодоморів”. Присутні схилили голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю та хвилиною мовчання вшанували пам'ять про них.

В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом  – долучитися до акції «Запали свічку». У суботу 26 листопада о 16:00 год хвилиною мовчання вшануймо загиблих під час геноциду українського народу та запалімо символічну Свічку Пам’яті у вікнах своїх осель, як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів...

"Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо".