У Демидівській територіальній громаді Рівненської області з початку повномасштабної війни знайшли безпечний прихисток майже 1300 внутрішньо переміщених осіб, з них частина вже змогла повернутися у свої домівки. Однак понад 70% ВПО досі залишаються у громаді, обираючи безпеку і спокій. Таким чином продовжується інтеграція, тісне спілкування з місцевими жителями та спільнотою. Для належного забезпечення базовими соціальними послугами у Демидівській територіальній громаді є достатньо розвинена мережа закладів і установ освіти, медицини, соціального захисту, надання адміністративних послуг, екстрених служб, комунальних послуг тощо.

Внутрішньо переміщені особи мають безперешкодний доступ до цих установ, користуються на рівних з місцевими жителями всім пакетом послуг. Однак, для якісного належного забезпечення функціонування цих установ виникла потреба у посиленні спроможності окремих закладів. Це найбільш відвідувані центри – опорний заклад Демидівський ліцей та КНП «Демидівська центральна районна лікарня». Тут було з’ясовано, що є нагальна потреба у забезпеченні закладів гарячим водопостачанням та зменшення використання електроенергії.

Завдяки реалізації проєкту вдалося встановити комплекси постачання гарячої води за допомогою незалежної сонячної електростанції. Також проведено поточний ремонт приміщень санвузлів, душових кімнат, відремонтовано частину водопровідних мереж, замінено електропроводку, облаштовано заземлення та енергоефективне освітлення у приміщеннях. Завдяки проведеній роботі у закладах створені комфортні умови для внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів, які користуються даними закладами.