Місцеві бюджети Демидівської та Боремельської громад отримали  від податку на нерухоме майно майже 950 тис грн

За підсумками восьми місяців 2022 року до місцевих бюджетів Демидівської та Боримельської громад надійшло 948,2 тис грн. податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки.

Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від юридичних осіб, які перерахували 629,1 тис грн податку на нерухомість. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась на 94,1 тис  грн,

Фізичні особи – власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад 319,1 тис гривень.

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

Фізичні особи, які не погоджуються із сумою нарахованого податку, мають право звернутися для проведення звірки даних щодо: об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, проводиться перерахунок суми податку і надсилається (вручається) нове податкове повідомлення-рішення

Звертаємо увагу,  що у 2022 році громадяни платять податок на нерухомість за 2021 рік.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»