27 липня 2022 року під головуванням Демидівського селищного голови Сергія Радченка проведено засідання міжвідомчої комісії по безаварійному пропуску весняної повені,  дощових паводків та дотримання режимів роботи Хрінницького водосховища в нерестовий період та на випадок аварійних ситуацій. У роботі комісії прийняли участь представники Регіональних офісів водних ресурсів у Рівненській та Волинській областях, Волинського рибоохоронного патруля, Державної екологічної інспекції Поліського округу, фахівці ТзОВ «Укртрансрейл», яке володіє Хрінницькою ГЕС та районного управління ГУ ДСНС у Рівненській області.

Основне питання, яке розглядалося це забезпечення стабілізації гідрологічної ситуації, недопущення загибелі водних біоресурсів у зв’язку з пониженням рівня води у на Хрінницькому водосховищі. У ході комісії було заслухано представників  ТзОВ «Укртрансрейл» щодо ситуації з рівнями води у верхньому та нижньому б’єфах за останній місяць та відмічено, що такий стан справ із пониженням рівня води у водосховищі через мінімальний приток та значне випаровування може призвести до загибелі водних ресурсів. В результаті комісією було вирішено, що за даних кліматичних умов літньої межені дотримуватись затвердженого режиму роботи для Хрінницького водосховища на літній період та підтримувати рівень води у верхньому б?єфі не нижче відмітки 187,30м, шляхом обмеження санітарного пропуску води через гідротурбіни з поступовим підйомом рівня води у верхньому б?єфі до відмітки 187,50 м.

Ще одним питанням, яке підняте на комісії, це виявлення причин непропорційно високого підйому рівня води у нижньому б?єфі річки Стир. З цією метою було доручено створити робочу групу з числа представників Регіональних офісів водних ресурсів у Рівненській та Волинській областях, Державної екологічної інспекції Поліського округу та Демидівської селищної ради для встановлення суб’єктивних причин непропорційно високого підйому рівня води у нижньому б?єфі річки Стир, за результатами роботи вжити дієвих заходів реагування в межах чинного законодавства та компетенції.

Представником Волинського рибоохоронного патруля було висловлено сподівання щодо збереження необхідного  рівневого режиму водосховища для розвитку водних біоресурсів та недопущення надзвичайних ситуацій.

У підсумку членами міжвідомчої комісії було схвалено протокольне рішення, яке доведено представникам експлуатаційних організацій.