Фото без опису

27 липня 2022 року під головуванням Демидівського селищного голови Сергія Радченка проведено засідання міжвідомчої комісії по безаварійному пропуску весняної повені,  дощових паводків та дотримання режимів роботи Хрінницького водосховища в нерестовий період та на випадок аварійних ситуацій. У роботі комісії взяли участь представники Регіональних офісів водних ресурсів у Рівненській та Волинській областях, Волинського рибоохоронного патруля, Державної екологічної інспекції Поліського округу, фахівці ТзОВ «Укртрансрейл», яке володіє Хрінницькою ГЕС та районного управління ГУ ДСНС у Рівненській області. Основне питання, яке розглядалося це забезпечення стабілізації гідрологічної ситуації, недопущення загибелі водних біоресурсів у зв’язку з пониженням рівня води у на Хрінницькому водосховищі. У ході комісії було заслухано представників  ТзОВ «Укртрансрейл» щодо ситуації з рівнями води у верхньому та нижньому б’єфах за останній місяць та відмічено, що такий стан справ із пониженням рівня води у водосховищі через мінімальний приток та значне випаровування може призвести до загибелі водних ресурсів. В результаті комісією було вирішено, що за даних кліматичних умов літньої межені дотримуватись затвердженого режиму роботи для Хрінницького водосховища на літній період та підтримувати рівень води у верхньому б?єфі не нижче відмітки 187,30 м, шляхом обмеження санітарного пропуску води через гідротурбіни з поступовим підйомом рівня води у верхньому б?єфі до відмітки 187,50 м.

Ще одним питанням, яке підняте на комісії, це виявлення причин непропорційно високого підйому рівня води у нижньому б?єфі річки Стир. З цією метою було доручено створити робочу групу з числа представників Регіональних офісів водних ресурсів у Рівненській та Волинській областях, Державної екологічної інспекції Поліського округу та Демидівської селищної ради для встановлення суб’єктивних причин непропорційно високого підйому рівня води у нижньому б?єфі річки Стир, за результатами роботи вжити дієвих заходів реагування в межах чинного законодавства та компетенції.

Представником Волинського рибоохоронного патруля було висловлено сподівання щодо збереження необхідного  рівневого режиму водосховища для розвитку водних біоресурсів та недопущення надзвичайних ситуацій.

У підсумку членами міжвідомчої комісії було схвалено протокольне рішення, яке доведено представникам експлуатаційних організацій.

Фото без опису