Стартували жнива 2022

Для аграріїв настав найважливіший період - збирання врожаю. На полях громади працює сільгосптехніка, збираючи озимі культури. Робота кипить. Триває у повному сенсі боротьба за урожай! Час жнив — це підсумок усієї багатоденної важкої праці впродовж сезону, це час надій та сподівань, що Україна буде з хлібом!

Відділом економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, транспорту та регуляторної діяльності Демидівської селищної ради проведено розрахунок затрат на обмолот зернових культур для населення з врахуванням вартості матеріально-технічних ресурсів та інших складових витрат. Згідно з розрахунками, власникам комбайнів рекомендується застосовувати вартість обмолоту 35-38 гривень за 1 сотку. Вартість обмолоту може змінюватися в залежності від площі обмолоту, відстані до поля та інших чинників.

Власників комбайнів просимо забезпечити належний технічний стан зернозбиральної техніки, відповідність обладнання та механізмів вимогам охорони праці та протипожежної безпеки.

Керівникам сільгосппідприємств та приватним власникам звернути особливу увагу на недопустимість спалювання соломи та інших пожнивних решток, особливо в період збиральних робіт. В разі необхідності такого заходу, повідомляти про це пожежну службу та ні в якому разі не залишати без нагляду місця спалювання, щоб не допустити переміщення вогню на сусідні поля або садиби.

Не забуваймо про оподаткування доходів від надання послуг по обмолоту зернових. Громадяни, які мають у власному користуванні техніку та надають послуги з обмолоту зернових, та не зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності, зобов'язані подати декларацію про майновий стан і доходи та включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу.

Збережемо своє зерно, свій хліб! Ми переможемо!

Дякуємо захисникам України за можливість працювати сьогодні, щоб забезпечити країну хлібом!

Слава Украіні!