Фото без опису

Демидівська територіальна громада приєднується до національної кампанії «Нам цим дихати»

 

Щовесни та восени в повітрі разом з димом зависає питання «Як цим дихати?». І справа не в традиційному вересневому шашликуванні чи вихлопних газах старих камазів — проблема значно глибша. Сезонне спалювання бур’янів шкодить усім нам, тож ми вирішили приєднатися до всеукраїнського соціального проєкту «Нам цим дихати».

Двічі на рік українці власноруч занурюють нас у димову завісу. Їхня звична сезонна традиція спалювати листя, гілки та бур’яни перетворюється на справжню екологічну катастрофу. Деякі такі багаття знищують сотні гектарів лісів, полів і домівок.

За даними дослідження Gradus, 39,4% українців продовжують спалювали суху рослинність. А 52% паліїв навіть не знають про небезпеку від такого способу!

 Тож, проєкт «Нам цим дихати» зосередився на шкоді диму для здоров’я. Amplifi Ukraine та Isobar Ukraine, разом з громадською організацією Центр розвитку інновацій та ПРООН запустили масштабну інформаційну кампанію. Ми прагнемо закликати жителів територіальної громади компостувати бур’яни та листя замість спалювання.

Як правильно компостувати? Цьому навчать прості та зрозумілі листівки-інструкції, які ми поширимо у закладах освіти, культури та медицини. Запрошуємо ділитися у соціальних мережах своїм успішним досвідом із запровадження компостування, позначайте дописи хештегом #намцимдихати та згадкою про проєкт. Матеріали (плакати і листівки) також доступні онлайн.

Кампанію створено за підтримки Inter Media Group, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, дослідницької компанії Gradus та локальних і глобальних діджитальних ресурсів.

Фото без опису