25 жовтня відбувся черговий зліт лідерів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти Демидівської селищної ради.

Тема заняття «Незамінний гаджет». Мета такого заняття – сформувати адекватне уявлення про Інтернет, соціальні мережі та їх вплив на учнів, їх здоровя. Ознайомитися з ознаками інтернет-залежності.

 Двадцять перше століття. Століття комп'ютерних технологій і новинок. Саме за ними наше майбутнє. Вже кожна п'ята дитина не тільки вміє користуватися комп'ютером, але і досконало володіє Інтернетом. Багато підлітків проводять свій вільний час в соціальних мережах.

І що ж чекає нас в найближчому майбутньому? Невже комп'ютери стануть нашими кращими друзями? Чи замінить «віртуальна реальність» реальне життя? Ні, якщо ми зможемо цьому запобігти. Все просто - не можна забувати про золоту середину, про норму. Будь-які ліки можуть стати отрутою, якщо вони прийняті в занадто великих дозах. Ми не навчилися правильно використовувати свій час в Інтернеті. Як на нас це впливає? І чи зможемо ми зупинитися? Чому ж ми так любимо проводити час за комп'ютером і в соціальних мережах?

Обговорили позитивні і негативні риси соціальних мереж та як убезпечити себе від шахраїв.

В ході заняття учні пройшли тест на визначеня комп’ютерної та Інтернет-залежності, дізнались історією виникнення різних соціальних мереж, використовували різні форми роботи: тренінги, інтерактивні вправи: «Один клік», «Для мене комп’ютер – це..», «Золота рибка», «Серце життя».

 Зустріч завершилась притчею «Про жабу і гарячу воду». Багато чого в житті накопичується поступово. Погане здоров'я, звичка багато часу віддавати комп’ютерним розвагам. Пам'ятайте про тенденції. Не можна недооцінювати дрібниці. Все починається з малого.

 

Заснувала увесь світ,

Тонка павутина,

Не важливо скільки літ,

Старий чи дитина.

Інтернет взяв у полон,

Мов павук той муху,

Забувають геть про сон,

І не чути й духу.

Крутять інтернет усі,

Геть, що заманеться,

Збігла каша, то пусте,

Дитя переб’ється.

Мами, тати, дідусі,

Немов одуріли,

Зависають там усі,

Лайкають щосили.

Там з усього світу бруд,

Як кому живеться,

Зависає геть весь люд,

Може це минеться?

 

 

Керівник гуртка «Лідер»

Демидівського БТШ І.В. Ряска

Фото без описуФото без описуФото без опису