Фото без опису

   6 березня у Пляшевському ліцеї проведено захід, присвячений вшануванню Тараса Григоровича Шевченка, - інтелектуальну гру "Щасливий випадок" для учнів 8-11 класів "Володар у Царстві Духа".
   Змагалися дві команди - "Ми - діти Кобзаря" (капітан Романюк Анастасія) і "Лілея" (капітан Гончар Орест). За допомогою запропонованих завдань учні виявили непоганий рівень знань, умінь і навичок з теми "Т.Г.Шевченко".  Боротьба була напруженою. У I і II раундах "Представлення" та "Розминка" перемагала команда Насті Романюк. У III і IV раундах "Дати, події" і "Хто за словесним портретом?" вперед "вирвалася" команда Ореста Гончара. Цікавим видався і "Конкурс капітанів" - сили були рівними. Команда "Лілея" здобула першість ("Конкурс болільників" приніс цій команді заслужений бал, завдячуючи Чирській Тетяні і Пилипюк Віці).
   Під час музичних хвилинок обличчя сяяли гордістю, любов’ю, добром. Чи не в цьому криється сила і велич Шевченківського слова?

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Журі визначили найкращих знавців творчості Т.Шевченка. Це Зозуля Мар'яна, учениця 11кл. і Скруха Богдан, учень 10 кл. Молодці, діти! Ви кмітливі та старанні. І сьогодні ви довели, що свято шануєте пам'ять Шевченка.  Дякую усім за піднесений настрій і приємну активність.
   Не розчаровуйтесь, що дечого не знали, дещо призабули. Шевченко – це набагато більше від того, що вивчають у школі. Шевченко – це те, чим живуть.
   Не забувайте, діти, що великий син України Тарас Шевченко побудував для нашого народу духовний дім. Свої поетичні рядки він творив і серцем, і душею. І сьогодні ми називаємо Шевченка своїм вчителем і йдемо до нього на пораду, як до батька.