За січень-серпень 2024 року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Демидівщини 2039 тис гривень. Це на 465 тис гривень, або ж на 30 відсотків більше ніж за аналогічний період минулого року.

 

Зокрема, із загальних надходжень податку на нерухомість 1387 тис гривень сплатили фізичні особи. Решту, 652 тис гривень, перерахували до місцевих скарбниць юридичні особи.

 

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад. Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

 

Повідомляємо, що чимало власників «нерухомості допустили виникнення податкового боргу за минулі роки. Таким громадянам необхідно звернутися в Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси та перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом.

 

Звертаємо увагу, що громадяни 24/7 можуть перевірити стан розрахунків із бюджетом через електронний кабінет. Дізнатися про податкові борги також можна через мобільний застосунок «Моя податкова». 

 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»