Упродовж січня-серпня 2024 року платники податків Демидівської та Боримельської громад перерахували до місцевих бюджетів громад 7625 тис гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 722 тис гривень

 

Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 5623 тис гривень земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності.  В свою чергу, фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 2002 тис гривень.

 

Нагадуємо, що майнові податки, до яких належить плата за землю, зараховуються винятково до бюджетів громад, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування. Виконати свій обов’язок важливо для бюджетної стабільності громад, які потребують коштів для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та оборонних заходів. 

Оскільки фізичні особи-власники землі вже отримали податкові повідомлення-рішення про нарахований земельний податок, громадянам не варто зволікати з виконанням податкових зобов’язань. 

Актуальну податкову інформацію, зокрема щодо нарахованих податків і наявності податкового боргу можна дізнатися онлайн у мобільному застосунку «Моя податкова». 

 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»