Землевласники Демидівської та Боремельської громад сплатили 6,3 млн грн земельного податку

Упродовж січня-липня 2024 року платники податків Демидівської та Боремельської громад перерахували до місцевих бюджетів громад 6,3 гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 692 тис гривень

 

Зокрема, переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували понад 5 млн гривень земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності.  В свою чергу, фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 1,3 млн гривень.

 

Нагадаємо, платниками плати за землю є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки на правах постійного користування та платники орендної плати – землекористувачі (орендарі) земельних ділянок державної та комунальної власності на умовах оренди. 

Нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки, які надсилають платнику податку до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення за встановленою формою про внесення податку разом із детальним розрахунком суми податку, який, зокрема має містити кадастровий номер та площу земельної ділянки, розмір ставки податку та розмір пільги зі сплати податку. 

Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. 

Перевірити стан розрахунків із бюджетом та сплатити заборговані податки можна через мобільний застосунок «Моя податкова» у будь-який зручний час.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»