Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що граничними строками сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи до 1 серпня всі задекларовані до сплати суми податкових зобов’язань за підсумками деклараційної кампанії повинні надійти до бюджету, та просить платників не зволікати з перерахуванням податків. 

Сплачуючи податки, кожен фінансово допомагає країні налагодити ефективну протидію загарбнику. Тому просимо платників, які відзвітувалися про доходи за 2023 рік, своєчасно виконати свої податкові зобов’язання. Важливо, що частина сплаченого декларантами ПДФО зараховується до місцевих бюджетів. Тобто громади отримають вагомий додатковий ресурс для фінансування соціально-економічних питань.

В умовах воєнного стану декларування доходів – це особистий внесок кожного в обороноздатність країни.

Звертаємо увагу, що  якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України).

 

Рекомендуємо платникам податків користуватися сервісом «Електронний кабінет податків» та мобільним застосунком «Моя податкова», оскільки за допомогою даних сервісів легко і доступно можна отримати необхідну податкову інформацію, отримати повідомлення- рішення про нарахування податків та сплатити нараховані суми до бюджету.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX