Шановні жителі та гості Демидівської громади!

“Ліс – наше багатство. Бережіть ліс від пожежі!” – це гасло відоме всім з дитинства. Але рік у рік із початком спекотних сонячних днів спалахують лісові пожежі. У працівників лісової охорони і ДСНС в такий період особливо напружений час.
Немає кращого за ліс місця для відпочинку з його красою та величчю. Але жителі нашого району часто не усвідомлюють значення лісів для здоров’я. Щорічно спостерігається різке збільшення кількості лісових пожеж у період свят і вихідних днів, коли велика кількість громадян відправляється в ліс на пікніки. Нерідко народні гуляння в лісі закінчуються лихом для природи та величезною проблемою для лісників.
Зупинити лісову пожежу важко, а деколи неможливо навіть за наявності спеціальної техніки. Тому заходи з попередження лісових пожеж – протипожежна агітація , заборона відвідування лісових угідь населенням в засушливу погоду – є оперативним інструментом лісової охорони у боротьбі з лісовими пожежами.

Для того, щоб попередити пожежу в лісі, необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки:
– у пожежонебезпечний сезон не запалюйте багаття у хвойних молодняках, на ділянках ушкодженого лісу, у місцях з підсохлою травою, а також під кронами дерев;
– не кидайте незагашені цигарки та сірники, не дозволяйте дітям гратися з вогнем;
– перед відходом з лісу багаття повинно бути ретельно засипане землею або залите водою до повного припинення тління;
– не залишайте в лісі скляний посуд: під променями сонця звичайна пляшка може перетворитися на своєрідну лінзу і спричинити займання;
– не засмічуйте ліс побутовими відходами, не влаштовуйте в них смітника.
Пам’ятайте:
непогашені багаття, сірники, недопалки – головні вороги лісу!
погано загашене вогнище протягом 3-5 днів приховує в собі небезпеку.
Також просимо у випадках виникнення лісових пожеж терміново інформувати держлісгосп, пожежну охорону чи найближче лісництво.
Порушники правил пожежної безпеки будуть притягуватись до адміністративної відповідальності, а якщо пожежа завдала значних збитків, то і до кримінальної.
Саме тому селищна рада звертається до Вас – будьте уважними та обережними з вогнем! Біди не буде, якщо кожен буде дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки у лісах.

Фото без опису