Фото без опису

 

18 травня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (далі – Закон), який встановлює обов'язок оновити військово-облікові дані усім військовозобов’язаним віком від 18 до 60 років, незалежно від того, чи є особа придатною, обмежено придатною, непридатною до військової служби, а саме:

  • призовники – чоловіки віком від 17 до 25 років, які отримали посвідчення про приписку;
  • військовозобов’язані – чоловіки й жінки віком від 25 до 60 років, які мають тимчасове посвідчення або військовий квиток;
  • жінки, які працюють у медичній сфері (лікарі, фармацевти, фельдшери, медсестри), та перебувають на військовому обліку.

Згідно з цим Законом громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності Закону, а  уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані. Ця вимога також стосується осіб, які перебувають за кордоном, якщо військовозобов'язаний не виконає цю умову, йому не будуть надавати консульські послуги.

            Якщо ви оновили свої дані до 18 травня, тобто до набрання чинності законом, у будь-якому разі виникає обов’язок оновити їх ще раз, навіть якщо не відбулося жодних змін.

     Як оновити військово-облікові дані.

  • особистий візит до ТЦК та СП;
  • візит до ЦНАПу;
  • через електронний кабінет військовозобов’язаного (мобільний застосунок Резерв+).

Алгоритм оновлення даних через ЦНАП:

- громадянин України особисто звертається із паспортом, реєстраційним номером облікової картки платника податків та мобільним телефоном (номер мобільного телефону зазначає під час прийому).

- адміністратором ЦНАП формується заява на актуалізацію даних військовозобов’язаного.

- заява відправляється на оброку даних до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Після опрацювання заяви на актуалізацію даних військовозобов’язаного, надходить витяг про актуалізацію даних у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, працівнику ЦНАП та заявнику на електронну пошту (у разі зазначення електронної пошти у заяві), яке видається заявнику.

У витязі міститиметься інформація такого змісту: 

Ваші дані успішно оновлено або Вас не знайдено в реєстрі та вам необхідно з’явитися до районного центру комплектування та соціальної підтримки.

Якщо ви обрали оновлення даних через ЦНАП Демидівської селищної ради, вам необхідно для зручності та уникнення черг попередньо зателефонувати за номером телефону +38098 117 7282, обравши зручний день та час прибути особисто з паспортом громадянина України  (ID картою), ідентифікаційним кодом, телефоном (для отримання коду підтвердження), електронною поштою (за наявності)  за адресою: смт.Демидівка, вул.Луцька, буд.3.

Фото без опису