Власники та орендарі землі Дубенського району сплатили 8 млн гривень плати за землю

За підсумками січня 2024 року місцеві бюджети громад Дубенського району отримали 8 млн гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 2,6 млн гривень.

У загальній сумі сплаченого податку частка надходжень від юридичних осіб становить 82 відсотки, або 6.6 млн гривень. Решту – 1,4 млн грн перерахували фізичні особи – громадяни. 

У податковій службі нагадують, що підтримка у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, виконання повноважень у соціальній сфері та фінансування оборонних заходів можливі лише за умови бюджетної стабільності громад. Очевидно, що сумління та податковий внесок кожного платника податків до місцевого бюджету надзвичайно важливі.

Звертаємо увагу, що фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), для проведення звірки даних. 

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»