Платники Демидівщини сплатили 4,5 млн грн ПДФО

Протягом січня 2024 року платниками податків Демидівщини до бюджетів усіх рівнів сплачено 4,5 млн гривень ПДФО. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження до зведеного бюджету цього податку зросли майже на  1,1 млн гривень

Із зазначеної суми надходжень місцеві скарбниці отримали 3,6 млн гривень (+854 тис гривень до січня 2023 року).

До державного бюджету платники перерахували 947 тис гривень податку на доходи фізичних осіб. Цей показник збільшився на 227 тис гривень порівняно з аналогічним періодом 2023 року

Сумління кожного працедавця - головний чинник, що сприяє надходженню податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів. Платники податків продовжують сумлінно перераховувати податки, підтримуючи нашу державу у складний воєнний час. Окрім того, саме легальне працевлаштування передбачає визначені законом соціальні гарантії найманому працівнику у випадку втрати працездатності чи виходу на пенсію.

Нагадаємо, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Сучасний сервіс Електронний кабінет дозволяє взаємодіяти з податковою службою дистанційно, без особистих візитів до служби. Через сервіс «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету є можливість заповнити, подати податкову декларацію в електронному вигляді, автоматично перевірити на наявність арифметичних помилок та надіслати її до контролюючого органу. А для декларантів, які використовують право на податкову знижку є можливість додавання електронних копій первинних документів.  

Звертаємо увагу, що для подання декларації громадяни також можуть скористатися мобільним застосунком «Моя податкова».  

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX