За підсумками 2023 року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Дубенського району 25,8 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 8,5 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Юридичні особи спрямували на розвиток територіальних громад краю 12,2 млн гривень податку на нерухоме майно, що на 1,8 млн гривень більше, ніж у січні-грудні 2022 року.

 

Жителі району – фізичні особи перерахували за нерухомість протягом дванадцяти місяців 2023 року 13,6 млн гривень цього платежу. Торік сума була на 6,7 млн гривень меншою.  

 

Нагадаємо, що платниками податку на нерухоме майно є юридичні особи та громадяни, які мають у власності житлову та нежитлову нерухомість.

 

Громадяни сплачують податок за квартиру, площа якої перевищує 60 кв.м і будинок площею більше 120 кв.м. Якщо фізична особа володіє об’єктами нерухомого майна різних типів - податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м.

 

За наявності квартири, загальна площа якої перевищує 300 кв. м або будинку загальна площа якого перевищує 500 кв. м додаткового сплачується 25 тис. грн за кожен об’єкт нерухомості об’єкта.   

 

Ознайомитись з повідомленнями-рішеннями на сплату податку на нерухомість можна в приватній частині Електронного кабінету платника або у мобільному застосунку «Моя податкова».

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»