За підсумками одинадцяти місяців 2023 року до місцевих бюджетів Демидівської та Боримельської громад від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло 13,6 млн гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження єдиного податку зросли на  975 тис гривень

 

Найбільший внесок у бюджети громад зробили фізичні особи – підприємці, які сплатили  8,7 млн гривень. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 277 тис гривень єдиного податку. Від суб’єктів господарювання, які перебувають на четвертій групі  спрощеної системи оподаткування, до бюджетів громад надійшло 4,6 млн гривень.

 

Нагадаємо, що єдиний податок – один із важливих джерел наповнення місцевих скарбниць, до яких він зараховується у повному обсязі.

 

Звертаємо увагу, що підприємці-спрощенці (окрім першої групи спрощеної системи оподаткування), здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формах, зобов’язані працювати з РРО/ПРРО та видавати фіскальний чек. 

 

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

 

Відтак із 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, податківці мають право застосовувати фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»