Головне управління ДПС у Рівненській області  наголошує, що у зв’язку з прийняттям Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відбулися зміни в порядку проведення розрахунків, застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та відповідальності за порушення порядку проведення розрахункових операцій. 

При цьому, звертаємо увагу, що використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп з 1 січня 2022 року та було призупинене 24.02.2022 у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні.

Фіскалізації не підлягають розрахунки, здійснені з використанням реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків.

Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб. Платники податків можуть використовувати будь-який комерційний програмний РРО, в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. 

В свою чергу,  ДПС України запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), яке призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. 

Дане програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах. Завантажити його можна за посиланням: 

 https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ . 

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»