Понад 1,8 млн грн екологічного податку надійшло від підприємств Дубенського району

За підсумками дев’яти 2023 року суб’єкти господарювання Дубенського району, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів усіх рівнів 1823 тис гривень екологічного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 440 тис гривень.

 

Із загальної суми до спеціального фонду місцевого бюджету спрямовано 1003 тис гривень, до державного бюджету  надійшло 820 тис гривень

 

Нагадаємо, що екологічний податок – це загальнодержавний обов’язковий платіж, що справляється з фактичних обсягів скидів у водні об’єкти забруднюючих речовин. Екологічний податок за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти нараховують і сплачують суб’єкти господарювання,  які під час своєї діяльності здійснюють скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти.

 

Платники екологічного податку складають податкові декларації та подають їх до контролюючих органів упродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу. А податок вони сплачують упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації, зокрема: за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах – за місцем розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць чи об'єктів.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»