Фото без опису

04.09.2023 року в приміщенні Дубенського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області проведено робочу зустріч з працівниками КЗ «Ветеранський простір» РОР та начальником сектору пробації Володимиром Федінчиком.

Директор КЗ "Ветеранський простір" РОР Ольга Яковлєва ознайомила сектор пробації з ініціативами, які реалізує комунальний заклад, серед яких – пілотний проєкт «Соціальний менеджер», що реалізується у територіальних громадах Рівненської області. Даний проєкт передбачає залучення фахівця, який вивчатиме проблематику родин наших захисників та, в подальшому, допомагатиме ветеранам-військовослужбовцям вирішувати різні проблемні питання.

Учасники зустрічі обговорили проблеми соціальної та психологічної адаптації військових та ветеранів війни, визначили можливі шляхи запобігання конфліктних ситуацій, в тому числі й сімейного насилля. Особливу увагу звернули на особливостях спілкування із сім’ями загиблих, зниклих безвісти та тих, хто перебуває в полоні.

Отримано інформацію щодо того, як правильно допомагати, взаємодіяти та працювати з категоріями громадян, які мають статус учасників бойових дій та ветеранів війни.

В ході зустрічі надавалися консультації суб’єктам пробації – особам зазначеної категорії.

 

 

Начальник сектору                                                    Володимир ФЕДІНЧИК

 

18.09.2023