Фото без опису

Перше засідання робочої групи зі стратегічного планування громади

Демидівською селищною радою було прийнято рішення про розробку Стратегії розвитку Демидівської селищної ради на 2023-2027 роки. Головною метою стратегії розвитку є формування нового бачення сталого місцевого розвитку громади в умовах децентралізації та процесів добровільного об’єднання громад, спільно з реалізацією завдань кардинального покращення якості життя мешканців громади шляхом комплексної зміни системи управління громадою, підвищення конкурентоспроможності місцевої економіки, інвестиційної привабливості, якості життя у громаді через ефективне використання ресурсів та реалізацію узгоджених інтересів громади та бізнесу.

30 серпня у залі засідань селищної ради відбулось перше засідання робочої групи зі стратегічного планування. У роботі засідання взяли участь працівники селищної ради, депутати, приватні підприємці, громадські активісти. До роботи над розробкою Стратегії розвитку  регіону також залучений експерт, завідувач кафедри менеджменту Рівненського державного гуманітарного університету Тарас Микитин.

Голова робочої групи,  заступник селищного голови Анатолій Бондар у вступному слові звернув увагу на важливості розробки якісного середньострокового плану розвитку ТГ та сприянні діяльності Робочої групи зі стратегічного планування розвитку громади. Було представлено соціально-економічний аналіз громади.

Тарас Микитин ознайомив присутніх із ключовими засадами розробки стратегії, методологією та основними етапами стратегічного планування. Відбулася презентація результатів мешканців громади та  було розроблено SWOT-аналіз громади.

Всі учасники робочої групи активно включились в процес  та приймали безпосередню участь при  визначенні сильних та слабких сторін громади, ризиків та можливостей.