Фото без опису

Сьогодні, 21 червня, під головуванням селищного голови Демидівської селищної ради Сергія Радченка відбулася чергова 26 сесія селищної ради восьмого скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь 16 депутатів селищної ради.

Перед початком роботи присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять українців, які загинули у війні росії проти України.

На порядок денний сесійного засідання винесли 37 питань, котрі були попередньо вивченні членами постійних комісій, детально опрацьовані та рекомендовані на затвердження сесії селищної ради.

Під час засідання депутати передбачили 300 тис. грн на підтримку жителів Херсонщини. Кошти будуть використані відповідно до Програми міжрегіональної підтримки постраждалих територій внаслідок збройної агресії з боку російської федерації, а також надзвичайних ситуацій на 2023 рік, яку сьогодні затвердили депутати.  Демидівська громада адресно підтримує Кочубеївську сільську громаду, від якої отримали запит на допомогу будівельними матеріалами, а також формуємо будівельні бригади з відновлення об’єктів нерухомого майна населених пунктів Херсонщини.

Депутати внесли зміни до фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Демидівської селищної ради на 2023 рік; зміни місце знаходження та внесення змін до Статутів  закладів загальної середньої освіти Демидівської селищної ради; зміни місце знаходження та внесення змін до Статутів  закладів дошкільної освіти Демидівської селищної ради, а також зміни до бюджету Демидівської селищної територіальної громади на 2023 рік.

Підтримали проєкт рішень про встановлення ставок  та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Демидівської селищної ради; про встановлення податку на майно в частині плати за землю на території Демидівської селищної ради. Депутатами погоджено розмір батьківської плати за навчання дітей в комунальному закладі «Мистецька школа» Демидівської селищної ради на 2023-2024 навчальний рік. Передано КП Дитячий санаторій «Хрінники» Демидівської селищної ради Рівненської області на баланс та в оперативне управління   майно комунальної власності  легковий автомобіль Марки FIAT, модель - Tempra, реєстраційний номер – ВК 7993 ВА, передано відділу освіти та гуманітарної роботи Демидівської селищної ради  на баланс та в оперативне управління майно комунальної власності котел газогенераторний  Марки КОВСГДДВ. 

Підтримали рішення про створення у складі Комунального закладу «Турбота» Демидівської   селищної  ради Рівненської області Денний центр соціально-психологічної допомоги  особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі та внесли зміни до структури Комунального закладу  «Турбота» Демидівської   селищної  ради Рівненської області.

Прийняли ряд земельних питань.

Детальніше з результатами поіменного голосування та рішеннями 26 сесії Демидівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному вебсайті громади у розділі «Документи». Рішення сесії будуть оприлюднені у визначені чинним законодавством терміни.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису