Місцеві бюджети  Дубенського району отримали 9,6 млн гривень податку на нерухомість

За підсумками п’яти місяців 2023 року до бюджетів  територіальних громад Дубенського району надійшло 9,6 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 4,8 млн гривень перевищує надходження відповідного періоду 2022 року. Із цієї суми юридичними особами сплачено  5,4 млн гривень,  фізичними особами – 4,2 млн гривень.

 

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

 

Звертаємо увагу, що за наявності у власності платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, розрахована відповідно до підпунктів «а» – «г» п. п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України, збільшується на 25 000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX