Фото без опису

День пам'яті жертв політичних репресій - щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. З метою вшанування пам’яті мільйонів українців, розстріляних, засланих у концтабори та репресованих за політичні погляди, селищний голова Сергій Радченко та заступник селищного голови Анатолій Бондар поклали квіти до пам’ятного знаку. Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в'язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричні лікування. Через терор і репресії пройшли усі верстви українського населення, від наукової та творчої інтелігенції і до селян.

Росія продовжує злочинну політику ведучи проти України геноцидну війну. Російські окупанти застосовують сталінські методи на тимчасово окупованих територіях щодо цивільного населення та щодо українських воїнів-військовополонених.

Український народ ціною життя тисяч патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє. 

Тож схилімо голови і помолімося за вічний спокій тих, хто загинув унаслідок політичних репресій. Світла пам’ять безневинно загиблим та закатованим українцям!

Вічна слава живим борцям за нашу Перемогу!

Фото без опису