З метою попередження пожеж в екосистемах регіону, спричинених випалюванням сухої трави та очерету, на території громади будуть проводитися комплексні профілактичні заходи та рейдові перевірки.

Головною причиною виникнення пожеж в екосистемах є людський фактор, а точніше людська недбалість та безвідповідальність за свої вчинки. Саме випалювання сухої трави та очерету може призвести до масштабних лісових пожеж та завдати непомірних збитків природі – національному багатству України. Трагічними наслідки можуть бути й для самих людей – вогонь з відкритої території може перекинутися на присадибні ділянки і будинки їхніх господарів.

Пам'ятайте, що пожежі на відкритих територіях також можуть спричинити тяжкі наслідки, такі як поширення вогню на житлові будинки і розташовані поруч споруди,  руйнування родючого шару ґрунту, а також загибель тварин!
Пам’ятайте! Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

 – відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;

– розводити багаття у лісі та лісопосадках;

– заїжджати автомобілем до лісу;

– палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;

– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

– полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї;

– створювати смітники та спалювати відходи;

– спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Нагадуємо спалювання трави, листя, сміття та іншої рослинності заборонено законом та карається штрафом у розмірі від 3060 до 6120 гривень. Штраф для посадових осіб – від 15000 до 21000 гривень.

Лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.