Землевласники Демидівської та Боремельської громад сплатили понад 1 млн грн земельного податку

Упродовж січня-лютого 2023 року платники податків Демидівської та Боремельської громад перерахували до місцевих бюджетів громад 1070,4 тис гривень плати за землю.

Юридичні особи громад спрямували до місцевих бюджетів  898 тис гривень плати за землю. Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 172,3 тис гривень земельної плати. 

Податківці нагадують, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

 

Земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен громадянин, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

 

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрі обслуговування платників Демидівської ДПІ

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»