Платники Демидівщини сплатили 3,4 млн грн ПДФО

Протягом січня 2023 року платниками податків Демидівщини до бюджетів усіх рівнів сплачено 3,4 млн гривень ПДФО.

Із зазначеної суми надходжень 720,3 тис гривень спрямовано до Державного бюджету країни. Решту коштів, а саме 2,7 млн гривень, спрямовано для фінансування потреб місцевих бюджетів громад

Стабільність надходжень ПДФО, як і всіх податкових платежів – особливо важлива для державного бюджету та територіальних громад у період протидії загарбникам. Тому у податковій службі наголошують: обороноздатність країни та спроможність громад якісно виконувати завдання із забезпечення функціонування об’єктів інфраструктури значною мірою визначається податковою дисципліною представників бізнесу та громадян. 

Нагадаємо, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

 

Крім того, до 1 березня  2023 року  громадяни мають можливість на компромісних умовах відзвітуватися про активи, що придбані у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування. Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови перерахування одноразового збору, звільнятимуться від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX