Фото без опису

Громади Дубенського району отримали понад 5 млн гривень плати за землю

За підсумками січня 2023 року місцеві бюджети громад Дубенського району отримали 5,4 млн гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 1,2 млн гривень.

Зокрема, місцеві бюджети отримали 4,3 млн гривень плати за землю від юридичних осіб і понад 1 млн гривень земельного податку, який перерахували фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

Сумління та фінансовий внесок кожного платника податків для бюджетної спроможності громад надзвичайно важливі. Органи місцевого самоврядування повинні стабільно отримувати кошти для підтримки у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, виконання повноважень у соціальній сфері та дбати про оборонні заходи.  Така відповідальна місія можлива лише за належної податкової культури платників.  Тому звертаємося до платників податків з проханням виконувати свої податкові зобов’язання своєчасно. Окрім поточних платежів, громадянам варто  подбати про сплату заборгованих у минулі роки земельного податку. 

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях .

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»