Платниками Дубенського району сплачено майже 1,9 млн гривень екологічного податку

За підсумками 2022 року суб’єкти господарювання Дубенського району сплатили до зведеного бюджету  1878,6  тис гривень екологічного податку.

Із загальної суми надходжень екологічного податку  845,4 тис гривень спрямовано до державного бюджету,  надходження до спеціального фонду місцевого бюджету становлять 1033,2  тис гривень.

Звертаємо увагу, що наказом Міністерства фінансів України від 21.07.2022 №206, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 04.08.2022 за №880/38216, затверджено зміни до форми податкової декларації з екологічного податку.

 

Вищезазначені зміни внесено з метою приведення Декларації у відповідність до вимог Закону України від 30.11.2021 №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

 

Основні зміни, що містяться у новій формі декларації:

 передбачена можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно- територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (рядок 2 декларації та рядки 3 додатків 1-6 до неї);

 з метою зменшення помилок (розбіжностей) при поданні уточнюючих декларацій та забезпечення спрощення ведення автоматизованого обліку та аналізу поданих документів як з боку платників, так і контролюючих органів, а також розширення надалі сервісного обслуговування платників у рядках 1 заголовної частині декларації та додатках 1-6 до неї (поряд з позначкою «уточнююча») запроваджена позиція «Реєстраційний номер декларації в контролюючому органі, яка уточнюється».

Нова форма декларації застосовується з 01.01.2023 року.Тобто, починаючи з IV кварталу 2022 року звітні, а також уточнені за попередні періоди податкові зобов'язання по екологічному податку слід складати та подавати за новою формою податкової декларації.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»