Чому турбуватися про себе важливо, і як це робити.

 

              «Турбуватись про себе – це відповідальність кожної дорослої людини. А зараз турбота про себе – це не просто забаганка, а життєва необхідність», - розповіла у прямому ефірі на сторінці Безбар'єрність психологиня, заступниця директора з психологічного напрямку Центр психічного здоров'я та реабілітації "Лісова поляна" МОЗ України Тетяна Сіренко. За її словами, зараз кожна людина дуже потребує прийняття від самої себе. Прийняття того, що ситуація складна, я в ній, і я не можу на неї вплинути. Того, що я можу бути не ОКей, зі мною це може ставатися, зараз це може ставатися з кожною людиною, і це нормальна природна реакція на ненормальні події.

              Тому кожній людині потрібно проявляти емпатію до самої себе, особливо, коли складно. Не треба змушувати себе бути залізними людьми, які ніколи ні на що не відволікаються, ніколи не хвилюються.

«Знаходьте для себе додаткові джерела, які вас наповнюють, або просто дають можливість «видихнути» напруження. Не прив'язуйтесь до того, як у вас було раніше. Тому що багато ресурсів, які працювали раніше, зараз можуть бути просто недоступними, неможливими. Або зараз вони не допомагають. Тому прислухайтесь до себе: чого я потребую саме зараз, і турбуйтесь про себе», - радить Тетяна Сіренко.

              Цикл ефірів з фахівцями відбувається в межах Національної програми ментального здоров’я, створення якої ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Більше порад – за посиланням bf.in.ua/turbota