Фото без опису

Майнові податки додали до скарбниць  громад Дубенського району 96,4 млн гривень

За підсумками 2022 року платниками Дубенського району до бюджету сплачено 96,3 млн гривень податку на майно. Надходження збільшились порівняно з 2021 роком на 7,9 млн гривень

Із цієї суми земельного податку та орендної плати надійшло до бюджетів громад 78,8 млн гривень. Цей показник збільшився на 5,6 млн гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року. Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 59 млн гривень, земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. В свою чергу, фізичні особи перерахували – 19,8 млн гривень.

 

Податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачено 17,2 млн гривень. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 2,3 млн  гривень. Платниками податків - юридичними особами сплачено 10,4 млн гривень, а фізичними особами – 6,8 млн гривень.

Сума транспортного податку за січень-грудень складає 340 тисяч гривень.

Нагадаємо, що податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  плати за землю та транспортного податку .

 

Застосовуються нові форми податкової звітності, зокрема: 

Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (наказ Міністерства фінансів України від 10.11.2022 року № 371 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»).

 

Податкової декларації з плати на землю (наказ Міністерства фінансів України від 18.02.2022 року № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати на землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності»). Податкова декларація з плати на землю,  повинна подаватись з 2023 року.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»