Фото без опису

Подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що з 01 січня 2023 року розпочався звітний період для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які використовують особливості оподаткування на час дії воєнного стану.

Суб’єкти господарювання подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. Таким чином, граничний термін подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування за грудень припадає на 20 січня 2023 року.

Для подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на перiод дiї воєнного, надзвичайного стану в Українi (F/J0103203) в електронному вигляді рекомендуємо скористатись «Електронним кабінетом платника» – безкоштовним та зручним сервісом податкової служби.

Єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Для відправки декларації через «Електронний кабінет платника» необхідно дотримуватись наступного алгоритму дій:

1) Зайти за допомогою кваліфікованого електронного підпису в «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/).

2) У розділі Введення звітності періоді грудень 2022 року обрати і створити звітну податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи на перiод дiї воєнного, надзвичайного стану в Українi за формою (F/J0103203), додавши за необхідності Додатки.

3) Перевірити загальні відомості та заповнити необхідні рядки декларації.

4) Після успішного заповнення зберегти, підписати декларацію за допомогою КЕП та відправити.

5) Дочекатися на отримання Квитанції №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа та Квитанції №2, яка засвідчує факт і час приймання (неприймання) чи реєстрації електронного документа.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»