Власники та орендарі земель Демидівщини перерахували до місцевих бюджетів понад 8 млн гривень

Протягом січня- листопада 2022 року надходження від плати за землю до місцевих бюджетів від власників та орендарів земель Демидівської та Боремельської громад склали 8,1 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась на 925 тис  гривень.

Найбільші суми забезпечили суб'єкти господарювання-юридичні особи – 5,7 млн гривень. Вказані надходження плати за землю перевищили минулорічні за аналогічний період на 655 тис гривень.

Фізичні особи спрямували до місцевих скарбниць 2,4 млн гривень. Цей показник збільшився на 270 тис грн порівняно з аналогічним періодом минулого року

Податкова служба Демидівщини нагадує, що нарахування сум податку за землю фізичним особам було проведено контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки до 1 липня 2022 року. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Якщо ж громадянин - власник земельної ділянки, але не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, необхідно провести звірку в Центрі обслуговування платників Демидівської ДПІ.   

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»