Фото без опису

12 грудня 2022 року на базі Вовковиївського ліцею проведено семінар  керівників ЗЗСО відділу освіти та гуманітарної роботи Демидівської селищної ради за темою «Партнерство заради успіху дітей».

Учасників семінару зустріли піснею-привітанням зразковий художній  колектив «Водограй» (керівник Ярослав Пограничний).

Директор Вовковиївського ліцею Валентина Романовська  провела екскурсію-огляд по закладу, акцентувавши увагу на проведеній роботі з облаштування сховища у підвальному приміщенні, наголосивши, що партнерство є невід’ємною частиною роботи закладу. Завдяки спільній  праці батьків, педагогічного та трудового колективів, керівництва громади та підприємств-меценатів освітнє середовище ліцею відповідає чинним нормам.

Далі за круглим столом керівники обговорили питання «Педагогіка партнерства як основи розвитку суб’єктів освітньої діяльності в умовах НУШ». Заступник директора з навчально-виховної роботи Віта Рудик ознайомила учасників семінару з впровадженням принципів педагогіки партнерства педагами закладу в освітній діяльності. Розгорнулася дискусія щодо зацікавленості батьків в розвитку їхніх дітей.

Продовжили тему партнерства батьків і закладу освіти  під час тренінгу «Партнерство в дії», який провела заступник директора з виховної роботи Тетяна Петрук. Жваво і цікаво пройшло виконання інтерактивних вправ.

Проєктна діяльність як формат педагогіки партнерства була представлена на практичному занятті з технології «Основи лісового господарства» Людмилою Чандик. Разом з дітьми та під керівництвом вчителя гості змогли виготовити сувеніри з природного матеріалу.

На завершення зустрічі активом самоврядування ліцею та педагогом-організатором Марією Павелчак був представлений захід «В гостях у добрих людей. Андріївські вечорниці».

Спілкування проходило в дружній позитивній атмосфері.