Підприємства та компанії Дубенського району сплатили 99,4 млн грн податку на прибуток

Упродовж десяти місяців цього року платники податків-юридичні особи Дубенського району сплатили до Зведеного бюджету  99,4 млн гривень податку на прибуток підприємств. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 30,6 мільйона гривень або 44,4 відсотки.

При цьому до державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 89,4 млн гривень цього платежу. Надходження податку на прибуток за підсумками десяти місяців поточного року до держбюджету перевищують минулорічні показники за аналогічний період на 27,2 млн гривень,

До місцевого бюджету мобілізовано 10 млн гривень податку на прибуток. Порівняно  з січнем-жовтнем минулого року приріст надходжень склав 3,4 млн гривень.

Найбільшими платниками податку на прибуток є ПрАТ «Єврошпон-Смига», ТзОВ «Даліс Аутомотив Груп», ТзОВ «Радивилівмолоко», ТОВ «Склоресурс», ТОВ «Гюалос».

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Платіж нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків.

Об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX