Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Протягом 19-22 серпня делегація Демидівської селищної ради відвідала гміну Збучин (Польща). Офіційний візит української делегації проходив у рамках співпраці між нашими громадами. Така Угода про партнерські стосунки була підписана 18 червня 2021 року. Мета угоди – поглиблена співпраця між громадами, обмін досвідом у сфері місцевого самоврядування, соціальній, освітній сферах, вирішення питань, що стосуються спільного проведення різноманітних культурних, загальноміських заходів тощо. Також метою чергового візиту до Республіки Польща є прагнення підтримувати дружні стосунки між нашими громадами.

Незвичайною чудовою подією і для української і для польської сторони стало відзначення у Збучині особливого свята – Фестивалю Дожинки (Dozynki 2022). Цього дня у гміні проходило велелюдне святкування, з відзначенням найкращих господарів, виступами колективів і автентичними дійствами.

Представники нашої делегації та польської сторони обговорили можливі напрямки подальшої співпраці. Польські підприємці зацікавлені у розширенні економічної діяльності та пошуку нових можливостей для розвитку обох громад. Поляки запевнили, що й надалі будуть надавати всебічну підтримку та гуманітарну допомогу для пом'якшення наслідків війни, підтримки внутрішньо переміщених осіб та Збройних Сил України. Наша делегація повернулася із вантажем гуманітарної допомоги, частину якої буде спрямовано для підтримки військовослужбовців, які проходять лікування у обласному госпіталі.