Платники Демидівської та Боремельської громад сплатили майже 28 млн грн податку на доходи фізичних осіб

Одним із основних джерел наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. Сплачуючи його, наші краяни дбають про добробут територіальних громад.

За підсумками першого півріччя 2022 року платники Демидівської та Боримельської громад спрямували до бюджетів 27 млн 970,4 тис гривень податку на доходи фізичних осіб. Як повідомила начальник Демидівської ДПІ Валентина Рачинська «Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 3,3 мільйони гривень або 13,6 відсотків» .

 

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 22,1 мільйони гривень, що перевищує минулорічні показники на 3,6 мільйони гривень. До державного бюджету платники перерахували 5,8 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.

 

«Сумління кожного працедавця - головний чинник, що сприяє надходженню податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів. Платники податків продовжують сумлінно перераховувати податки, підтримуючи нашу державу у складний воєнний час. Окрім того, саме легальне працевлаштування передбачає визначені законом соціальні гарантії найманому працівнику у випадку втрати працездатності чи виходу на пенсію» - акцентує Валентина Рачинська

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»