Платниками Дубенського району сплачено майже 31,4 млн грн податку на майно

Згідно норм Податкового кодексу України, до складу майнових податків входять:

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

 

- транспортний податок;

 

- плата за землю.

 

Сплата майнових податків протягом січня-травня 2022  року принесла місцевим скарбницям Дубенського району 31,4 млн  гривень.

 

Із цієї суми земельного податку та орендної плати надійшло до бюджету 26,5 млн гривень. Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 23,2 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. В свою чергу, фізичні особи перерахували 3,3 млн гривень.

 

Власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Дубенського району 4,7 млн гривень. Найбільша частка сплаченого податку припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад 3,9 млн гривень, а громадяни - жителі району перерахували 840 тис  грн цього платежу.

 

Сума транспортного податку за січень-травень складає 169,2 тисяч грн, що на 48 тисяч грн більше показників минулого року. Частка сплати транспортного податку до бюджету юридичними особами складає 100 відсотків.  

 

Податкова нагадує про необхідність усім власникам та користувачам земельних ділянок, нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, та транспортних засобів,  які не сплатили вищевказані майнові податки, терміново сплатити податкові зобов’язання з податку на майно, визначені в податкових повідомленнях-рішеннях.   

 

Стабільність надходжень до місцевого бюджету є запорукою розвитку громади. Майнові податки були та залишаються істотним джерелом наповнення бюджету громади.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX