Фото без опису

 

Платники Дубенського району сплатили 376,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб

Одним із основних джерел наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. Сплачуючи його, наші краяни дбають про добробут територіальних громад.

За підсумками п’яти місяців 2022 року платники Дубенського району спрямували до бюджетів 376,2 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Як повідомила начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Алла Панчук «Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 98,8 мільйонів гривень або 35,6 відсотки» .

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 297,3 мільйонів гривень, що перевищує минулорічні показники на 89,3 мільйонів гривень. До державного бюджету платники перерахували 78,9 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Цей показник збільшився на 9,5 млн грн. порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Лише у травні платники Дубенського району сплатили до бюджетів 108,2 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 52,1 мільйони гривень, або 92,7 відсотки.

«Сумління кожного працедавця - головний чинник, що сприяє надходженню податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів. Платники податків продовжують сумлінно перераховувати податки, підтримуючи нашу державу у складний воєнний час. Окрім того, саме легальне працевлаштування передбачає визначені законом соціальні гарантії найманому працівнику у випадку втрати працездатності чи виходу на пенсію» - акцентує Алла Панчук

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»