Дубенський районний сектор № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області

ІНФОРМУЄ:

 

Законом України від 7 грудня 2017 року № 2234 – VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» введено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи, сутність яких полягає у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт.

Виконання даного виду адміністративного стягнення було покладено на уповноважені 

органи з питань пробації.

Що змінилось для горе-батьків:

  • Система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу у разі його накопичення більше 1 року
  • Система автоматизованого арешту коштів боржників
  • Суспільно корисні роботи, оплата за які йде на погашення боргу
  • Притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно корисних робіт
  • Обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів
  • Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми понад 6 місяців
  • Звільнення чиновників, які мають заборгованість більш як 12 місяців
  • Застосування обмежень першого пакету до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці
  • Заборона виїздити за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю та полювати
  • Відкриття реєстру боржників.

 

До реєстру аліментників потрапляють політики, прокурори, судді, мільйонери та інша так звана "еліта". Так само не зважають на статус, коли зупиняють боржників на кордоні чи не видають дозвіл на плювання.

В Дубенському районному секторі № 1 філії Державної установи «Центр пробації» станом на 31.08.2021 року перебувають 13 правопорушників яким судом призначене стягнення у виді суспільно корисних робіт та які проживають на території Демидівської громади.

 Громада визначає перелік об’єктів за погодженням уповноваженого органу з питань пробації на початок року. Також сесійно приймаються кошти які виділяє громада на відбування цього виду стягнення.

За 2021 рік Демидівська громада покращила фінансування у напрямку відбування суспільно корисних робіт. Так залучені два підприємства громади, а саме КЗ «Турбота» та КО «Добробут».

Та все іще існують певні проблемні питання по відбуттю порушниками суспільно корисних робіт які спільними зусиллями зможемо подолати!

 

 

 

Діти є наше майбутнє та громадянами України. Уповноважені органи з питань пробації стоять на захисті громадянина в заможній, успішній країні.

 

 

 

Начальник сектору

капітан внутрішньої служби                                        Володимир ФЕДІНЧИК

 

31.08.2021