Фото без опису

Сьогодні в Україні створено багато інноваційних інструментів, які спрощують залучення громадськості до діалогу як в середині спільнот, так і з місцевою владою, а також залучають громадян до розв’язання актуальних проблем місцевого чи національного значення – Відкрите місто, Електронні консультації, Місцеві петиції, Громадський бюджет тощо.

У рамках проєкту «Civic tech – інструмент якісної взаємодії» сьогодні в онлайн-форматі відбулось обговорення переваг електронних сервісів та методик їх користування. Йшлося про впровадження інноваційних інструментів, практик та регулярних процедур, які допомагатимуть сприяти зміцненню громадської участі та розвитку громадянського суспільства.

Учасники заходу ознайомились з презентацією сервісів електронної демократії, які вже реалізуються в Демидівській територіальній громаді. Так, з 2019 році у нашій громаді є досвід впровадження Громадського бюджету, тож розширення переліку доступних електронних сервісів було питанням часу.

Відкриті сервіси дадуть можливість комунікувати з громадськістю, обмінюватись пропозиціями, напрацьовувати спільні ідеї, що сприяє розширенню можливостей для громадської участі у прийнятті рішень розвитку Демидівської громади.

 

Проєкт «Civic tech – інструмент якісної взаємодії» реалізується Асоціацією міст України та ГО «Стратегії розвитку громад» у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке  громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що  виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Національну платформу е-демократії E-DEM створено в межах швейцарсько-української Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа.