Внесок Рівненщини на обороноздатність країни – 193,5 млн. гривень


Як повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, за п’ять місяців 2021 року для підтримки армії платники податків Рівненщини сплатили до державного бюджету 193,5 млн. грн. військового збору. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст надходжень склав 29,9 відсотка, а це 44,5 млн. грн. додатково.

Лише у травні платники податків області спрямували на потреби війська 36 млн. грн. цього збору. А це на 33,8 відсотка або 9,1 млн. грн. перевищило показник минулого року.

Надія Друзюк наголосила, що лише завдяки легальній праці українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань, та звернулась до роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже неоформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи державного бюджету, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни.

Нагадаємо, що військовий збір було впроваджено в Україні з серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Строки сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують платникам податку на нерухоме майно, що відповідно до п. п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Прийняли працівника на роботу – не забудьте повідомити про це податкову

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує роботодавцям, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до Порядку повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 із змінами та доповненнями до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

- засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.

Повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації є відомості, отримані органами ДПС з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.