На базі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся круглий стіл «Якісні зміни бібліотек для сталого розвитку громади». Демидівську ОТГ представляла делегація в складі начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту управління ОКТМС селищної ради Наталія Іщук, директор КЗ «Центральна бібліотека» селищної ради Валентина Тимощук і начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради Сергій Щербатюк.

Захід важливий, передусім, тим, що зібрав представників бібліотек об’єднаних територіальних громад Рівненщини. Адже децентралізаційна реформа безпосередньо зачепила і галузь культури, не у всіх ОТГ гладко йдуть процеси формування мережі бібліотечних закладів, створення юридичних осіб. За участі експертів Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України та Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування відбулось обговорення майбутнього бібліотечної сфери на найближчі роки з урахуванням можливих змін в адміністративно-територіальному устрої області.

Представники громад виступили з доповідями про актуальні аспекти розвитку бібліотечного обслуговування в ОТГ. Представник Демидівської селищної ради, Сергій Щербатюк, виступив з презентацією «Пошук нового стилю та переорієнтація діяльності бібліотек на інтереси місцевої громади». Учасники дізнались про найважливіші реалізовані проекти за минулі три роки і зростання ролі бібліотек у житті нашої громади.