День пам'яті жертв голодоморів в Демидівському ліцеї.

День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні. З приводу цього 23 листопада в Демидівському ліцеї класними керівниками 11-их класів Рослюк Т. Й., Яремчук А. М., Савич О. І. проведено виховну годину пам’яті жертв голодоморів. Традиційно подібний захід проходить на сумній ноті: учасники поринають у ті страшні події, переглядають трагічні фото та відео про масове знищення українського народу. Учні читали поезії, присвячені тим вікопомним подіям. У фойє закладу організовано символічну виставку, присвячену цим прагічним подіям. Усі класні керівники 1-11 класів нагадали вихованцям, що у суботу необхідно приєднатися до загальнонаціонально-міжнародної акції «Запали свічку», яка відбувається щорічно у День пам'яті жертв голодоморів, тобто у 4-ту суботу листопада. Традиційно о 16.00 пам'ять загиблих під час геноциду українського народу вшановують хвилиною мовчання та встановлюють запалену свічку на підвіконня як в Україні, так і в багатьох країнах світу. У багатьох містах та населених пунктах на головних майданах у цей час теж запалюють свічки.

Стоп булінг.

З метою запобігання булінгу, його видам та проявам, а також з метою розвивати навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування, сформувати знання з правил безпечної поведінки в мережі Інтернет. 21 листопада в Демидівському ліцеї відбулася зустріч учнів 7-АБ класів з головним спеціалістом Бюро безоплатної правової допомоги смт. Млинів Олексюк О. О. на тему "Булінг. Чому цькують дітей що з цим робити". Учні дізналися про можливості консультації і роз’яснення з правових питань, з питань захисту своїх прав коштом держави. Олексюк О. О. демонструвала цікаве та повчальне відео учням, давала відповіді на їхні питання. Кожен класний колектив одержав буклети та листівки, що будуть вивішені у класних куточках.

Методичне об’єднання класних керівників.

21 листопада 2018 року заступником директора з виховної роботи Булейко Н. М. проведено методичне об’єднання класних керівників опорного закладу Демидівського ліцею та філій на тему "Толерантність. Ми будуємо мости миру власноруч". 

Лінійка-реквієм в опорному закладі  Хрінницькому ліцеї "Голодомор - трагедія українського народу".

23 листопада 2018 року  в опорному закладі  Хрінницькому ліцеї з метою вшанування пам"яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні   відбулася лінійка-реквієм "Голодомор - трагедія українського народу".

Свято Осені в Острівській гімназії.

У підрозділі дошкільної освіти  "Сонечко"  Острівської  гімназії пройшло свято Осені. Усі дітки із задоволенням перевтілилися в осінні дари і звіряток та вирушили у подорож осінньою казкою.Завітала з дарами до вихованців і головна героїня свята - Королева Осінь, якій діти співали пісні, декламували вірші, дарували щирі усмішки. У святковій залі панувала особливо тепла атмосфера.