День Соборності України

День Соборності України

22 січня День Соборності України – свято , яке відзначається щороку в день проголошення Акта возз’єднання Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки , що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

"Грицько Чубай"

"Грицько Чубай"

25 січня 2019 року в читальному залі центральної бібліотеки,  учні Демидівського ліцею переглянули відео презентацію «Грицько Чубай. П’ятикнижжя»,  присвячену  70 річниці від дня народження  Григорія Петровича  Чубая, видатного українського  поета, перекладача, художника, мистецтвознавеця.  Григорій Чубай  був одним  із лідерів українського літературно-мистецького андеґраунду 1960-их 1970-их та 1980-их років, видавцем  самовидавного літературно-мистецького часопису Скриня (1971). Батько лідера гурту «Плач Єремії» Тараса Чубая. Автора книг «П’ятикнижжя», «Колискові для Олексія», «Плач Єремії», «Говорити, мовчати і говорити знову». Тільки посмертно його прийняли до Спілки письменників України і дозволили друкувати вірші, поеми та переклади.

Пам'ять жертв Голокосту.

Пам'ять жертв Голокосту.

Щороку 27 січня ми разом з усією світовою спільнотою вшановуємо пам'ять жертв Голокосту – мільйонів жінок, чоловіків і дітей, котрі загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни.

Підсумки І етапу конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу»

Підсумки І етапу конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу»

24 січня 2019 року Рівненською обласною станцією юних туристів було проведено І тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу».

Засідання лідерів.

Засідання лідерів.

24 січня відбулося засідання ради старшокласників «Лідер» Демидівської селищної ради. Під час засідання лідери ознайомилися з планом діяльності обласної ради старшокласників Рівненщини на 2019 рік та з планом діяльності Національної дитячої ради в Рівненській області при Уповноваженому Президента України з прав дитини на 2018-2019 н.р.