24 травня 2023 року під головуванням селищного голови Сергія Радченка відбулась 25 сесія селищної ради. У роботі сесії взяли участь 19 депутатів селищної ради, на розгляд було винесено 60 питань порядку денного.

На спільному засіданні постійних комісій, яке відбулося напередодні, депутати детально обговорили всі питання порядку денного, висловили свої зауваження і пропозиції до проєктів рішень, які були враховані при їх остаточному ухваленні на пленарному засіданні сесії.

Найбільш активне обговорення тривало навколо питання плану заходів з оптимізації мережі та функціонування закладів загальної середньої освіти Демидівської селищної  ради. До оптимізації  освітніх закладів саме  з цього року спонукають три важливі чинники: вимоги освітньої реформи, фінансово-економічна спроможність громади та критична демографічна ситуація у громаді. Оскільки питання набуло суспільного резонансу депутати уважно та прискіпливо обговорили всі «за» і «проти». Зійшлися на думці, що оптимізація освітніх закладів соціально важливий та необхідний для розвитку громади крок, однак запитань, зауважень і реплік депутати та присутні батьки висловили достатньо. За результатами обговорення проєкт «Про затвердження  Плану заходів з оптимізації мережі та функціонування закладів загальної середньої освіти Демидівської селищної  ради» не був прийнятий. З 19 присутніх на сесії депутатів 8 проголосували «за», 8 – утримались та 4 проголосували «проти».

Депутати розглянули та внесли зміни до: бюджету Демидівської селищної територіальної громади на 2023 рік; Програми житлово-комунального господарства, благоустрою, ремонту та утримання комунальних доріг Демидівської селищної ради на 2023 рік; Програми «Протидія тероризму на території Демидівської територіальної громади протягом 2021-2025 років».

Прийняті рішення про затвердження типового договору про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що передбачається до продажу на якій розташовані об’єкти нерухомого майна; про затвердження положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки майна, робіт з експертної грошової та нормативно грошової оцінки земельних ділянок комунальної власності територіальної громади в особі Демидівської селищної ради в новій редакції.

Призначили відповідальною із забезпечення захисту інформації та контролю за ним на автоматизованому робочому місці з видачі ID-карток та паспорта громадянина України для виїзду за кордон Миркевич Марію Павлівну, головного спеціаліста відділу організації надання адміністративних послуг Демидівської селищної ради.

Традиційно розглянули блок земельних питань.

Детальніше з результатами поіменного голосування та рішеннями 25 сесії Демидівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному вебсайті громади у розділі «Документи». Рішення сесії будуть оприлюднені у визначені чинним законодавством терміни.